PODUL SUSPENDAT PESTE DUNĂRE, GOLDEN GATE-UL ROMÂNIEI, A FOST ASTĂZI INAUGURAT

0
297

De astăzi drumul dintre Brăila și Tulcea durează mai puțin! A fost inaugurat podul suspendat peste Dunăre, cea mai înaltă și cea mai scumpă construcție post revoluționară din țara noastră.

La evenimentul de astazi au participat presedintele Klaus Iohannis, premierul României, Marcel Ciolacu, președintele Senatului, Nicolae Ciucă, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, dar și reprezentanți ai Comisiei Europene și ai ambasadelor Italiei si Japoniei.

Obiectivul care va face legătura între provinciile istorice Muntenia, Dobrogea și Moldova a fost deja botezat Golden Gate-ul României.

Într-o primă etapă nu se va plăti nicio taxă pe acest pod, dar vor fi unele restricții – nu se va circula pe timp de noapte, în următoarele patru până la opt săptămâni. Și asta pentru că trebuie demontate macaralele care au fost folosite la ridicarea sa. Construcţia podului suspendat, cu o lungime totală de aproape doi km, a început în anul 2017, iar valoarea totală a contractului a depăşit două miliarde de lei, din Fondul European de Dezvoltare Regională. Viaductul de doi kilometri și cei 24 de kilometri de drumuri de legătură au fost realizați de o asociere de constructori din Italia și Japonia. Podul construit peste Dunăre la Brăila este al treilea pod suspendat ca dimensiune din Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

40 + = 47