PLANURI DE DEZVOLTARE ÎN SĂRATA MONTEORU

0
175

Consiliul Județean Buzău are planuri mari pentru dezvoltarea stațiunii Sărata Monteoru. În ședința ordinară din luna iunie, aleșii județeni au aprobat un proiect ce vizează amenajarea, la Sărata Monteoru, a unei zone de petrecere a timpului liber, pe dealul Murătoarea. Aceasta este, de altfel, zona în care se regăsesc principalele izvoare cu apă sărată. Un prim pas este achiziționarea a zece hectare de teren pe dealul Murătoarea. Per ansamblu, proiectul prevede, printre altele, amenajarea unui amfiteatru în aer liber, a unor piste de biciclete, alei pietonale, dar și multe alte facilități.

Proiectul are o valoare estimată de aproximativ 3,5 milioane de euro și va fi depus pentru obținerea finanțării prin Programul Regional Sud – Est. Cota de finanțare a Consiliului Județean Buzău ar urma să fie de 2%. Pentru ca proiectul să devină unul eligibil s-a muncit aproape un an de zile.

Planuri de dezvoltare sunt și pentru zona Pietroasele. Aici, Consiliul Județean, în baza unui proiect aprobat tot în ședința lunii iunie, va achiziționa un teren de aproape 1670 de metri pătrați, aflat la limita de vecinătate a sitului arheologic din statul Pietroasele. În această zonă se dorește restaurarea, consolidarea, protecția și conservarea monumentului istoric – „Ansamblul roman de la Pietroasele – Termele Romane” și realizarea unui muzeu de sit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 3 =