PROTEST LA TRIBUNALUL BUZĂU, DUPĂ MINIVACANȚĂ

0
224

După minivacanța de 1-5 iunie, judecătorii Tribunalului Buzău nu vor mai intra în sălile de judecată, timp de patru zile, cu excepția anumitor situații, în cauze care nu suportă amânare. Protestul din Justiție este declanșat în contextul nemulțumirilor legate de preconizatele modificări privind condiţiile de pensionare ale magistraților.

Potrivit amendamentelor asumate de coaliția de guvernământ, de anul viitor, judecătorii și procurorii se pot pensiona dacă au cel puțin 25 de ani vechime și pot beneficia de o pensie de serviciu în cuantum de 80% din baza de calcul reprezentată de media indemnizaţilor de încadrare brute lunare şi sporurile cu caracter permanent, aferente oricăror 12 luni consecutive din ultimii 10 ani de activitate înainte de data pensionării.

De asemenea, vârsta minimă de pensionare va fi de 50 de ani și va crește, etapizat, până la 60 de ani, până în 2035. Nu în ultimul rând, cuantumul pensiei nete nu va fi mai mare decât 100% din media veniturilor nete aferente bazei de calcul, se arată în amendamentele depuse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

29 + = 33