DASCĂLII BUZOIENI, DIN NOU , ÎN STRADĂ

0
188

Dascălii din Buzău au ieșit, astăzi, din nou, în stradă. Sute de cadre didactice au manifestat în fața Prefecturii, timp de două ore, și și-au strigat nemulțumirile. Liderii de sindicat au anunțat că nu renunță la proteste până când le vor fi îndeplinite doleanțele.

De-a lungul timpului, profesorii au fost acuzați că au venituri suplimentare, din meditații, și, prin urmare, nu-și justifică majorările salariale. Sindicaliștii din învățământ recunosc că, din cauza salariilor mici, unii dascăli fac meditații, iar alții și-au luat un al doilea job pentru a supraviețui.

Protestul cadrelor didactice și a personalului auxiliar ar putea produce efecte negative în sistemul de învățământ, în ceea ce privește calendarul examenelor. Se pune problema liceenilor de clasa a XII-a, care nu vor mai putea susține admiterea la facultate dacă bacalaureatul se va amâna. Sindicaliștii spun că vinovați de aceasta situație sunt doar guvernanții.

Dascălii buzoieni au anunțat că vor relua seria mitingurilor de protest în fața Prefecturii, marți și miercuri, în intervalul orar 10.00-12:00. Din cauza grevei profesorilor, Ministerul Educației a anunțat că prelungește perioada de înscriere a candidaților la sesiunea iunie-iulie a examenului național de bacalaureat din acest an până la data de 9 iunie. Tot până la această dată va fi prelungită și încheierea situației școlare pentru elevii din anii terminali. Ministerul afirmă că aceste modificări nu vor afecta, însă, în niciun fel calendarul de desfășurare a probelor din cadrul examenului de Bacalaureat 2023 sau pe cel al Evaluării Naționale 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 8 = 10