GRĂDINA DRĂGAICA, O NOUĂ OAZĂ DE VERDEAȚĂ ȘI RELAXARE

0
237

 

De astăzi, buzoienii au la dispoziție un nou parc pentru promenadă și relaxare, amenajat chiar la intrarea în zona industrială a orașului. Vorbim despre Grădina Drăgaica, aflată vis-s-vis de locul unde se desfășoară, anual, târgul Drăgaica. Parcul reprezintă o investiție privată a celei mai mari companii de reciclare a deșeurilor din Europa. Astăzi, autoritățile locale și reprezentanții partenerului privat au inaugurat Grădina Drăgaica.

Noul parc face parte din proiectul ,,Buzăul Circular”, un proiect de regenerare urbană a municipiului.

Grădina Drăgaica a fost amenajată pentru ca, atât buzoienii care locuiesc în zonă, cât și cei din oraș, să vină împreună cu copiii pentru a socializa sau pentru a participa la diferite evenimente. Parcul se întinde pe o suprafață de 3.500 metri pătrați și dispune de mese de șah, mobilier din lemn și un loc de joacă pentru copii. Tot mobilierul din această gradină este realizat din materiale bio.

Suma investită de compania de reciclare pentru realizarea Grădinii Drăgaica s-a ridicat la 145.000 de euro. Directorul companiei speră ca, odată deschis, parcul să nu fie distrus de vandali.

El  spune că parcul de la Drăgaică este doar unul dintre proiectele ,,verzi” pe care dorește să le pună în practică în oraș. El a declarat că, pe viitor, și-a propus dorește să implementeze un alt concept, numit ,,Parklet”, în  centrul orașului. Prin acest concept, în zone precum stații de autobuz sau parcări ar urma să fie create locuri de relaxare și zone verzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 8 =