SALARIILE PROFESORILOR VOR FI MAJORATE PRIN LEGEA SALARIZĂRII

0
209

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a venit cu noi precizări legate de oferta guvernamentală pentru sindicaliștii din învățământ.

Dan Cărbunaru spune că executivul vrea să crească salariile profesorilor prin viitoarea lege a salarizării. Proiectul va fi gata la mijlocul lunii iulie și prevede că Educația este domeniu prioritar. Legea va putea intra în dezbatere parlamentară în sesiunea din toamnă, adică în luna septembrie.

Până atunci, Guvernul vrea să acorde tuturor angajaților din învățământ prime pentru cariera didactică. Pentru personalul didactic și cel didactic auxiliar, se va oferi o sumă de 1.000 de lei, pe un card special ca cel de energie, iar în luna octombrie alți 1.500 de lei. Personalul nedidactic va primi sume de 500 de lei în luna iunie și octombrie. În plus,  personalul nedidactic va primi o majorare a veniturilor potrivit grilei din 2022.  În acest fel salariile din educație vor ajunge la maximum grilei de salarizare.

300.000 de angajați ar urma să primească aceste carduri.

Declarațiile vin în contextul în care mii de profesori au protestat  în fața Executivului și cer condiții decente de salarizare și de muncă. Proteste au avut loc și în țară, unde mii de dascăli au pichetat sediile Prefecturilor. Si la Buzău, aproape 1600 de cadre didactice și-au strigat nemulțumirile în stradă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 2 =