CMJ BUZĂU RECRUTEAZĂ REZERVIȘTI VOLUNTARI ÎN ARMATĂ

0
409

      Centrul Militar Județean Buzău, prin biroul informare-recrutare, în perioada 22 mai  – 30 iunie 2023, desfășoară o campanie de recrutare pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar în Armata României.

 

       Centrul  militar  județean  Buzău,  prin  Biroul  informare-recrutare,  structura specializată  în  domeniu  a  Ministerului  Apărării  Naționale  care  se  ocupă  de promovarea profesiei militare și recrutarea (înscrierea) candidaților pentru cariera militară, aduce la cunoștință celor interesați perioada, numărul de locuri scoase la concurs și criteriile specifice pentru înscriere ca rezervist voluntar.

Înscrierile  pentru  îndeplinirea  serviciului  militar  în  rezervă  în  calitate  de rezervist voluntar în Armata României au loc doar la sediul biroului informare- recrutare în perioada 22.05-30.06.2023.

Sunt disponibile 2187 de locuri în toată țara, din care 57 în județul Buzău, pentru toate categoriile de personal (ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați), iar persoanele interesate pot depune dosarele la Biroul informare-recrutare al Centrul militar judeţean pe a cărui rază de responsabilitate îşi au domiciliul. Se pot înscrie cetăţeni cu sau fără pregătire militară.

Candidaţii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani, dacă optează pentru  cadre  militare  rezerviști  voluntari  (ofiţeri,  maiştri  militari,  subofiţeri), respectiv între 18 și 50 de ani, dacă optează pentru soldați și gradați rezerviști voluntari și au studii minime obligatorii, conform Legii educației nr.1 /2011, de 10 clase liceale.

Cetăţenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar vor completa o cerere de înscriere și se vor prezenta la Biroul informare- recrutare cu următoarele documente:

– actul de identitate – în copie și în original;

– certificatul de naștere – în copie și în original;

– certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii – în original;

– acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă – în copie și în original;

– permisul de conducere valabil, în copie și în original, dacă îndeplinirea atribuţiilor  postului  pentru  care  candidează  presupune  conducerea  tehnicii militare specifice;

– livretul militar, în copie și în original, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.

Candidaţii vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către funcțiile pentru care aceştia îndeplinesc criteriile specifice referitoare la  nivelul  studiilor  și  corespondența  specializărilor  dobândite  în  viața  civilă  cu armele/serviciile și specialitățile militare.

Avantaje:

– posibilitatea continuării carierei în viaţa civilă;

– cuantumul remuneraţiei acordate în perioada în care rezerviştii voluntari nu participă la instruire şi nici la misiuni este de 30 % din solda de funcţie, la care se adaugă solda gradului deţinut;

– a crescut cuantumul indemnizației de instalare, prin adăugarea la solda de

funcţie, a gradațiilor și a soldei de comandă, pe lângă solda de grad;

– nu mai există obligația restituirii cheltuielilor de recrutare şi selecţie, în

situația nesemnării/ nefinalizării contractului;

–  au  fost  eliminate  limitările  privind  plecarea  rezerviștilor  voluntari  în

străinătate;

–  există  posibilitatea repartizării  în  funcții,  fără  a  mai  susține  probele  de selecție,   a   rezerviștilor   proveniți   din   cadre   militare   în   activitate   și soldați/gradați profesioniști, în primul an de la trecerea în rezervă.

Aflaţi  mai  multe  citind  Legea  nr.  270/2015  privind  Statutul  rezerviștilor

voluntari,  republicată  (Monitorul  Oficial  al  României  nr.  603,  Partea  I,  din

17.06.2021)  şi  Ordinul  ministrului  apărării  naţionale  nr.  M.  25/2017  pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 270/2015 cu modificările și completările ulterioare.

La biroul informare-recrutare, din cadrul Centrului Militar Județean Buzău, situat în B-dul Unirii nr. 140, (program în zilele lucrătoare de luni, miercuri, joi, vineri între orele 08.30-16.30 și marți între orele 10.30-18.30) dar și la telefon 0238-720 620, cei interesaţi vor fi informaţi cu privire la avantajele îndeplinirii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar, etapele procesului de recrutare şi selecţie, structurile desemnate să execute selecția, unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală, precum și la unitatea militară sau centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire iniţială, în situația în care fac obiectul acestei instruiri, potrivit legii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 + = 25