CASTRAVEȚII TRATAȚI, NECONFORMI PENTRU SĂNĂTATE

0
213

Cei trei legumicultori din Glodeanu Sărat au folosit substanțe interzise pentru coacerea forțată a legumelor, însă numai în cazul castraveților s-au folosit cantități în exces, care sunt periculoase pentru consum.

Asta arată expertiza de specialitate făcută de către Institutul de Igienă și Sănătate Publică Veterinară din probele luate din solariile celor trei cultivatori buzoieni. Testele au arătat  că roșiile au fost stropite cu substanțe chimice, într-o cantitate care nu afectează consumatorii în timp ce castraveții au fost forțați cu aceleași substanțe chimice, însă nu pot fi consumați pentru că pot afecta sănătatea oamenilor.

În aceste condiții, autoritățile trebuie să meargă de urgență în teren, în solariile celor trei cultivatori, și să se asigure că aceste legume, cel puțin castraveții, să nu ajungă spre comercializare. Din datele pe care le au anchetatorii buzoieni, aceste legume încă nu au fost comercializate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 3 =