DIRECȚIA AGRICOLĂ BUZĂU: ROȘIILE CULTIVATE ÎN JUDEȚ SUNT BUNE PENTRU CONSUM

0
212

Roșiile cultivate în județul Buzău sunt perfecte, bune pentru consum. Este mesajul pe care-l transmite șeful Direcției Agricole Buzău, Cosmin Florea, la aproape două săptămâni de la izbucnirea scandalului privind roșiile de la Glodeanu Sărat, care ar fi fost coapte cu ajutorul unor substanțe interzise. Precizarea vine în contextul în care probele de laborator prelevate până acum din mai multe bazine legumicole din județ au arărat că roșiile nu sunt toxice.

Directorul Direcției Agricole nu neagă însă că ar putea exista și un caz izolat în care roșiile să nu fie conforme, adică să conțină substanțe toxice pentru organism.

Cosmin Florea consideră că acuzațiile ce i s-au adus, cum că nu ar fi reacționat imediat la apariția scandalului privind roșiile coapte forțat cu substanțe toxice în concentrații foarte mari, sunt nefondate.

Șeful Direcției Agricole Buzău precizează că specialiștii au preluat probe din bazinele legumicole cu mult timp înainte de declanșarea anchetei de la Glodeanu Sărat. Rezultatele au arătat că totul era în regulă. Ba mai mult, Direcția Agricolă Buzău a făcut demersuri pe lângă Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău pentru a-i fi comunicate date și informații privind persoanele bănuite că au introdus pe piață substanțe și produse toxice. Solicitarea a rămas, însă, fără un răspuns.

În urma scandalului de la Glodeanu Sărat, Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a ameninţat că agricultorii care folosesc substanţe toxice își vor pierde dreptul la subvenții. Scandalul legumelor coape forțat a provocat o reticență în rândul consumatorilor care au ajuns să evite să mai cumpere tomate timpurii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

21 + = 27