O NOAPTE A MUZEELOR DE EXCEPȚIE, LA RM SĂRAT

0
356

O seară culturală de excepție. Așa se poate rezuma „Noaptea Europeană a Muzeelor,,, eveniment organizat, sâmbătă seară, de Muzeul Municipal ,,Octavian Moșescu,, din Rm. Sărat. Publicul prezent a avut ocazia să participe la patru expoziții de pictură, printre care și o expoziție de caricatură, ”Politikum”, semnată de artistul Marian Avramescu, din Ploiești, în care s-au regăsit și personalități politice locale. De asemenea, râmnicenii au putut vizita și expozițiile de bază ale muzeului.

Pivnița Complexului Brâncovenesc a găzduit expoziția de pictură ”Abisal 2”, semnată de artistul buzoian Florin Menzopol. De asemenea, în Sala Stăreție, publicul a avut ocazia să admire expoziția de pictură a lui Cornel Vană, ”De odor și lacrăme”, iar în Sala Turn, expoziția de pictură a artistului Petre Chirea , ”Note de călătorie”.

La prezentarea expoziției artsitului Florin Menzopol a participat și criticul de artă, Pavel Șușară, aflat pentru prima oară la Râmnicu Sărat.

Ana Amelia Mădălina Dincă, de asemenea critic de artă, a participat la prezentarea expoziției ,,De odor și lacrăme” a artistului Cornel Vană, din Turda. Expoziția a oferit și un emoționant moment muzical al sopranei Dana Caraman.

Autoritățile din Rm Sărat, prezente la eveniment, s-au bucurat din plin de atmosfera deosebită a serii.

Surprizele pregătite de reprezentanții muzeului i-au încântat pe toți vizitatorii.

„Noaptea Muzeelor,, este un eveniment de succes european, desfășurat la nivel internațional, și aflat, anul acesta, la cea de-a 19-a ediție. Manifestarea este inițiată de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor. TVSat Media Group a fost partener media al evenimentului de la Rm. Sărat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 12 = 13