LEGUME „BIO”, STROPITE CU OTRAVĂ!

0
223

Roșii și ardei, stropite cu substanțe extrem de periculoase, care grăbeau coacerea legumelor, au fost vândute pe rafturile pentru produse ,,BIO” din marile magazine. Este descoperirea făcută de polițiștiii din Buzău și din Ilfov în urma mai multor percheziții la un ilfovean și doi agricultori buzoieni din comuna Glodeanu Sărat, cu vârste cuprinse între 21 şi 52 de ani. Ilfoveanul a fost depistat de polițiștii buzoieni, în flagrant delict, în timp ce transporta sute de recipiente cu substanţe chimice provenite din Turcia. Ulterior au urmat percheziții în județul Buzău, în baza unor mandate emise de Judecătoria Pogoanele. În cadrul descinderilor, au fost confiscate sute de kilograme de substanțe interzise.

Potrivit anchetatorilor, agricultorii buzoieni, din comuna Glodeanu Sărat, creşteau gradual saturaţia soluţiei cu până la de 8 ori mai mult pentru a forţa coacerea legumelor într-un timp cât mai scurt, cu scopul de a le vinde, în perioada când preţul acestora este mai ridicat. După ce se coceau, roşiile, ardeii şi alte legume din solarii erau vândute în en-grosuri aflate în relaţii contractuale cu hipermarketuri. Așa, multe legume periculoase, coapte forțat, au ajuns pe raft, în categoria produselor BIO.

Cei trei bărbați sunt anchetați în continuare pentru utilizarea îngrăşămintelor chimice şi a altor produse de protecţie a plantelor neautorizate, pentru culturi destinate comercializării, trafic de produse sau substanţe toxice, contrabandă calificată şi neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 6 =