ANDREI NOVAC ÎȘI LANSEAZĂ ULTIMA CARTE LA BUZĂU

0
215

Biblioteca Județeană „V. Voiculescu” Buzău, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Buzău, organizează vineri, 5 mai, de la ora 14.00, la sediul de la Galleria Mall, lansarea cărții „Lumea ta/ carnea mea/ oasele noastre”, semnată de Andrei Novac.

Autorul este membru al Uniunii Scriitorilor din România și secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe pentru relația cu Institutul Cultural Român și politici culturale.

Despre cel mai recent volum de poezii semnat de Andrei Novac, președintele Uniunii Scriitorilor din România, Nicolae Manolescu consideră că este „un parcurs poetic neobișnuit astăzi, de la o lirică de tip ronsardian, în care accentul cade pe admirația față de frumusețea femeii adorate, asociată cu ideea caducității tuturor celor omenești, la vechea temă creștină a oaselor perene”.

Cartea „Lumea ta/ carnea mea/ oasele noastre” a mai fost lansată și în alte județe din țară, bucurându-se de aprecierea criticilor.

Andrei Novac s-a născut pe 1 iulie 1983, în Târgu-Jiu, a obținut titlul de doctor în filologie, în iulie 2013 și este licențiat în istorie la Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Litere, Istorie și Teologie, respectiv absolvent al masteratului de Relații Internaționale și Integrare Euro-Atlantică din cadrul Universității din București, Facultatea de Istorie.

Este laureat al mai multor premii, printre care se remarcă Premiul „Mircea Ciobanu”, acordat de Uniunea Scriitorilor din România, Premiul pentru Poezie al revistei „Convorbiri literare”, Premiul „Scriitorul lunii august 2019”, acordat de Uniunea Scriitorilor din România, Premiul Special, acordat de Filiala Timișoara a Uniunii Scriitorilor din România, în 2019. De asemenea, volumele „Regula timidității” și „Prin închisori și prin libertate” au fost nominalizate la Premiul „Mihai Eminescu”, acordat de Academia Română.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 84 = 88