CANCERUL LA SÂN FACE TOT MAI MULTE VICTIME

0
247

Cancerul de sân evoluează tăcut multă vreme și reprezintă una dintre principalele cauze de deces în Uniunea Europeană. Se întâmplă și la Buzău, unde acestă maladie are cea mai mare pondere în numărul total de pacienți diagnosticați cu cancer. Specialiștii atrag atenția că în județul Buzău numărul femeilor care primesc acest diagnostic, în decursul unui an, este de ordinul zecilor.

Specialiștii spun că toate femeile sunt expuse riscului de a dezvolta cancer de sân de-a lungul vietii. Totuși, unele femei au un risc suplimentar, adesea din cauza factorilor genetici, pe care nu îi pot controla. Medicii sfătuiesc femeile, ca pentru a preveni această afecțiune, să-și facă neapărat ecografii mamare, iar dacă în familie au existat în trecut cazuri de cancer investigațiile trebuiesc făcute amănunțit.

Cancerul de sân rămâne principala cauză de deces în rândul femeilor, cu aproximativ 95.000 de decese în 2020, reprezentând 17% din totalul deceselor provocate de această boală. Statisticile mai arată că peste 40% din cazurile de cancer ar fi putut fi prevenite, prin diagnosticarea timpurie și administrarea mai eficientă a tratamentelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 12 = 17