PROFESORII AMENINȚĂ CU GREVĂ GENERALĂ, NEMULTUMIȚI DE MĂSURILE DE REDUCERE A CHELTUIELILOR BUGETARE

0
198
Foto: Arhivă

Profesorii ameninţă cu proteste şi susţin că anul şcolar s-ar putea încheia luna viitoare. Avertismentul sindicatelor din învățământ este o reacţie la intenţia Executivului de a îngheţa salariile și angajările. Federaţiile sindicale anunţă că strâng semnături pentru declanșarea grevei generale, ceea ce ar însemna că nu s-ar încheia mediile elevilor, iar examenele ar putea fi afectate. Sindicatele sunt nemulţumite de măsurile cu impact negativ asupra angajaţilor din sistem pe care Executivul le pregătește pentru a reduce cheltuielile bugetare.

Printre altele, Guvernul ar putea plafona cheltuielile de personal şi activităţile de formare profesională. Astfel, s-ar accentua deficitul de personal. Ministrul Educaţiei le transmite sindicaliştilor că încearcă să rezolve revendicările privind salarizarea profesorilor și că va propune Ministerului de Finanţe să accepte observaţiile pe marginea ordonanţei pentru reducerea cheltuielilor.

Până la momentul declanşării grevei generale, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Sindicatelor din Educaţie  „Spiru Haret” şi Federaţia Naţională Sindicală  „Alma Mater” vor picheta, din nou, zilele acestea, sediul Guvernului, iar pe 10 mai vor organiza un marş de protest la care sunt aşteptaţi peste 15.000 de membri de sindicat.*

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

49 + = 57