FAMILIE CU TREI COPII, SALVATĂ DUPĂ CE A RĂMAS BLOCATĂ PE UN DRUM FORESTIER DIN APROPIEREA LOCALITĂȚII BOZIORU

0
201

Jandarmii montani buzoieni, alături de pompieri, angajaţi ai Primăriei Bozioru şi voluntari  au intervenit pentru deblocarea unui autoturism în care se aflau cinci persoane, dintre care trei copii. Familia, formată din 2 adulți și 3 copii, după vizitarea unor obiective turistice din județul Buzău, încerca să se întoarcă acasă, în București. Numai că autoturismul a rămas blocat în noroi pe un drum forestier din apropierea localității Buduile, din comuna Bozioru. Deși traseul indicat de aplicația de navigație a fost respectat, autoturismul nu a mai putut înainta, existând pericolul de a rămâne în sălbăticie după lăsarea întunericului.

,,În scurt timp, după apelul 112, jandarmii montani au sosit în locul indicat, alături de lucrători ai ISU Buzău, reprezentanți ai administrației publice locale a comunei Bozioru, precum și de voluntari din localitate, această echipă reușind să scoată autoturismul din noroi. Fără a avea nevoie de îngrijiri medicale, membrii familiei au reușit astfel să își continue deplasarea, în siguranță”, anunță Inspectoratul Județean de Jandarmi Buzău.

Pentru a evita astfel de situații, jandarmii montani recomandă turiștilor să se informeze cu privire la prognoza meteo, să nu se aventureze pe trasee turistice fără echipament adecvat, să țină cont de starea drumului pe care urmează să-l parcurgă, iar în cazul apariției unor situații de dificultate să solicite ajutorul, prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 77 = 84