MUSEUM OF INVENTIONS – MUZEUL INVENȚIILOR

0
394

De la unelte străvechi până la cele mai recente progrese tehnologice, invențiile și tehnologia au modelat societățile și au schimbat lumea. Pe măsură ce așteptările și posibilitățile s-au dezvoltat, fiecare nouă generație și-a adus cu ea gânditorii lor creativi.

Un grup de 7 elevi din clasa a XI-a A de la Liceul Tehnologic Henri Coandă Buzău, împreună cu profesoara lor de engleză, Tatiana Balaș, s-au îmbarcat într-o călătorie a cunoașterii. Liceul este co-fondator al acestui proiect ce are ca scop înțelegerea importanței științei și tehnologiei în viețile noastre. Fondatorul acestui proiect este Saliha Karaman, profesor de limba engleză la liceul Çumra Cumhuriyet Anadolu Lisesi din Turcia, iar parteneri sunt licee din Turcia, Italia și România.

“Am avut o colaborare frumoasă și fructuoasă în cadrul proiectului, atât noi, cadrele didactice, cât și elevii. În perioada sărbătorilor de iarnă am schimbat felicitări virtuale și am aflat despre tradițiile și obiceiurile fiecărei țări. Noi le-am prezentat obiceiul colindatului – principalele colinde din diferite regiuni ale țării și semnificația acestora. Am marcat împreună și Ziua Internațională a Femeii prin prezentarea femeilor din țările noastre care și-au lăsat amprenta în diferite domenii. Noi le-am vorbit despre Elisa Leonida Zamfirescu, prima femeie inginer din Europa, despre Ecaterina Teodoroiu, eroina noastră din Primul Război Mondial sau despre Aurora Gruescu, prima ingineră în domeniul silviculturii din lume”  a declarat profesoara Tatiana Balaș.

În acest proiect, elevii au avut posibilitatea să studieze o parte dintre invențiile care ne-au schimbat complet și ne-au îmbunătățit viața. În era tehnologiei în care trăim, au aflat despre etapele prin care au trecut aceste invenții și, de asemenea, despre viețile și munca de cercetare a inventatorilor. “Au descoperit poveștile de viață ale inventatorilor, dificultățile pe care le-au întâmpinat pe drumul spre succes și modul în care au urmat calea spre succes. Cum era viața fără aceste invenții? Cum ar fi viața acum dacă nu ar fi existat acești oameni de știință importanți?  În același timp, în cadrul proiectului nostru stabilit la nivel european, elevii și-au îmbunătățit abilitățile lingvistice și de comunicare prin colaborare, bazate pe proiecte și metode de învăţare prin acţiune. De asemenea, au învățat să folosească instrumente Web 2.0 adecvate și eficiente, cum ar fi Canva, PosterMyWall, Genially, Doratoon, Pixteller, FlipHTML sau H5PAgamotto. Elevii au fost încântați să descopere aceste instrumente, le-au descoperit rapid secretele și au realizat proiecte minunate”, a mai explicat Tatiana Balaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here