VOPSITUL OUĂLOR DE PAȘTE. TRUCURI SIMPLE DE APLICAT, PENTRU GOSPODINE

0
213

Atunci când trebuie să decojești ouăle s-ar putea să întâmpini ceva dificultăți. Uneori poate fi dificil, alte ori riști să pierzi o cantitate destul de mare de ou în timpul acestui proces. Un truc simplu însă îți poate fi de mare ajutor. Lucrurile sunt cât se poate de simple.

TRUCUL CARE TE AJUTĂ SĂ DECOJEȘTI OUĂLE MAI UȘOR

Gospodinele se pregătesc deja să le vopsească și să le pregătească pentru masa de Paște. Ce facem însă în momentul în care trebuie să le decojim?

Un truc simplu te ajută să decojești ouăle. Acesta trebuie utilizat însă încă din timpul fierberii pentru a avea efectul mult dorit. Astfel, înainte de a pune ouăle la fiert, asigură-te că urmezi fiecare pas în parte astfel încât să te bucuri de rezultatul dorit.

În primul rând ouăle se pun într-un singur strat, într-un recipient și se acoperă cu apă rece. Mai apoi se adaugă ingredientul minune și anume oțetul. Acesta previne spargerea ouălelor și de asemenea, fixează culoarea acestora. El poate fi înlocuit însă și cu sare, pentru cei care nu au oțet în casă.

Asigură-te însă că ouăle nu au spațiu între ele și că nu se ciocnesc în timpul fierberii. La final vei avea o surpriză plăcută dacă alegi să folosești unul din ingredientele de mai sus. De asemenea, când decojești ouăle vei vedea că procesul este unul cu mult mai simplu.

Un alt lucru care le poate da mari bătăi de cap gospodinelor este cel legat de vopsitul ouălelor. În unele cazuri vopseaua nu rezistă, sau nu obținem nuanța pe care ne-am fi dorit-o. Și în acest caz există o serie de trucuri utile. Înainte de toate ar fi bine să știm când să vopsim ouăle.

CUM VOPSEȘTI CORECT OUĂLE DE PAȘTE

Tradiția spune că ouăle de Paște se vopsesc in Joia Mare. Înainte de vopsire însă, acestea trebuie degresate.

Doar așa, vopseaua se va prinde bine de coajă. Degresarea se face cu apă caldă și detergent de vase. Mai apoi, acestea se pun la fiert la foc mic. Și după ce se termină fierberea, ouăle mai trebuie să stea măcar 10-12 minute în vopsea și de abia apoi se scurg.

Iar pentru cei care vor niște ouă vopsite natural și aici există soluții. Sunt numeroase ingrediente dincolo de vopseaua din comerț care ne pot ajuta. Primul este chiar tumericul. Acesta ne ajută să obținem niște ouă aurii. Nu trebuie decât să adăugăm o linguriță din acest ingredient în timp ce ouăle fierb în apă.

De asemenea și sfecla roșie are un efect similar pentru cei care vor ouă roșii. Se adaugă sfeclă roșie tăiată în apă și se fierbe timp de 30 de minute. De abia apoi se adaugă ouăle și se lasă ora fiert în soluție timp de 30 de minute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 84 = 93