CURĂȚENIE…ÎNAINTE DE PAȘTE

0
231
Foto cu caracter ilustrativ

Săptămâna Mare i-a scos pe angajații Primăriei Buzău în stradă. Nu la protest, ci la curățenia de primăvară, înainte de Paște. Și buzoienii de la bloc sunt invitați să participe la această acțiune, pentru că întotdeauna curățenia presupune și îngrijirea spațiilor verzi din jur, pe care mulți buzoieni le-au luat în administrare gratuită.

Totodată, buzoienii sunt invitați să colecteze deșeurile separat, pentru a avea ,,un oraș curat și sănătos”.

Gunoiul neselectat atrage și amenzi. Edilul Constantin Toma atrage atenția că Primăria a avut de plătit amenzi usturătoare, deoarece, nu și-a atins obectivul de 50 la sută privind colectarea deșeurilor în mod separat.

În municipiul Buzău, există 77 de rampe de gunoi digitalizate, cumpărate de Primărie. Denumite și insule ecologice digitalizate, rampele ecologice de gunoi ajută la colectarea deșeurilor într-un mod civilizat. Deși sistemul este deja folosit,  procentul deșeurilor colectate selectiv abia depășește 10 procente. Municipiul Buzău va beneficia pe viitor de încă 89 de rampe de gunoi ecologice, printr-un proiect finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

48 + = 55