A ÎNCEPUT SELECȚIA NAȚIONALĂ PENTRU “BEST TOURISM VILLAGES”

0
243

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a dat startul selecției naționale a satelor turistice care aspiră la titlul „Best Tourism Villages”! Inițiativa este premergătoare desfășurării celei de-a treia ediții a competiției internaționale a Organizației Mondiale a Turismului, prin intermediul căreia, anual, sunt identificate exemple remarcabile de destinații rurale.

În urma depunerii candidaturilor și evaluării acestora, România va transmite către OMT cel mult 8 propuneri de sate turistice, care vor concura cu alte destinații rurale din întreaga lume. Pentru a fi eligibil, satul trebuie să aibă o densitate scăzută a populației și cel mult 15.000 de locuitori, conform ultimului recensământ, să fie localizat într-un peisaj cu o prezență importantă a activităților tradiționale și să împărtășească valorile, precum și stilul de viață al comunității.

Destinațiile rurale din partea României, care vor participa în cadrul competiției mondiale, vor avea șansa de a fi desemnate „Best Tourism Villages”, asemenea satului Rășinari, care a obținut această distincție anul trecut, sau de a fi incluse in Programul Upgrade, prin care vor beneficia de suport din partea OMT și a partenerilor pentru îmbunătățirea domeniilor de activitate identificate ca mai puțin dezvoltate în urma evaluării.

Pentru participarea la concurs trebuie completat în limba engleză formularul Application Form care include Candidacy Document și General Presentation Template. Candidaturile se vor trimite către Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, via e-mail, la adresa iulia.dangulea@mturism.ro, până la data de 01 iunie 2023.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

21 + = 26