SĂPTĂMÂNA DE LUCRU DE 4 ZILE, PREFERATĂ DE ROMÂNI

0
182

Majoritatea românilor (80%) preferă săptămâna de lucru de 4 zile. Așa rezultă dintr-un sondaj recent făcut de o companie de recrutare. Dar, dacă vinerea ar deveni zi liberă, în celelalte 4 zile angajații ar trebui să lucreze câte 10 ore. Așa cer angajatorii, care consideră că săptămâna de lucru de doar patru zile nu ar putea fi aplicată prea curând. În primul rand pentru că este nevoie de o creștere a productivității, iar acest lucru ar fi posbil abia peste 5 ani.

Săptămâna de lucru de 4 zile se aplică deja în Belgia. Iar în Marea Britanie, unde firmele au luat parte la cel mai mare test din lume, săptămâna de lucru de 4 zile a fost adoptată de multe firme. Teste similiare s-au făcut și în Spania și Germania, iar unele firme o folosesc, experimental.

În România, sub 40 la sută dintre recrutori consideră că un program de lucru de 4 zile pe săptămână ar funcționa. Principalul motiv pentru care atât de mulți angajați ar dori să lucreze doar 4 zile pe săptămână este îmbunătățirea echilibrului dintre viața profesională și cea privată, 75%.  40% dintre angajați ar accepta un program de 10 ore zilnic, timp de 4 zile, în timp ce 20% ar alege să muncească 9 ore pe zi, timp de 4 zile, potrivit companiei de recrutare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + = 12