A început Postul Paștelui, care durează 40 de zile, până la sărbătoarea Învierii Domnului. Este cel mai lung post de peste an, dar și cel mai greu de ținut, dat fiind că sunt cele mai puține dezlegări la pește. Medicii atrag atenția că, atât postul Paștelui, cât și celelalte posturi de peste an, sunt perioade delicate pentru organism, în cazul celor care țin să respecte tradiția.
Specialiștii recomandă să nu folosiți uleiul în exces și nici margarina chiar dacă este de origine vegetală. În schimb, medicii spun că pot fi consumate fructe, legume și leguminoase, cereale, nuci și semințe. Cheia unei alimentații de post sănătoase este echilibrul și varietatea.
Trebuie să rețineți, însă, că Postul Paștelui nu este pentru toată lumea, existând categorii de persoane cărora nu li se recomandă să țină un regim atât de strict în perioada următoare. Aceste categorii includ gravidele și mamele care alăptează, întrucât alimentația acestora nu trebuie să fie lipsită de nutrienți.
Pentru că Postul Paștelui durează foarte mult, este posibil să exagerăm cu mâncarea la masa de Paște. Pentru a evita diverse probleme digestive, ar trebui să ținem cont de o serie de sfaturi și trucuri, astfel încât să ne bucurăm de sărbători frumoase și liniștite în familie.