NOUTĂȚI ÎN PROGRAMUL RABLA

0
275

Guvernul are în plan să schimbe programul Rabla Plus și să elimine voucherele pentru autoturismele electrice care depășesc sumele de 75.000 de euro. Executivul ar veni cu un al treilea program, Rabla pentru Flote, prin care încearcă să încurajeze firmele să achiziționeze autoturisme electrice noi, cu o valoare de peste 200.000 euro.

La sfârșitul lunii ianuarie, ministrul Mediului, Tanczos Barna a anunțat că prima de casare pentru programul ”Rabla clasic” va crește cu 15% în 2023. Mai mult decât atât, ministrul a anunțat că va crește bugetul pentru achiziția unei mașini electrice. Autoritățile își propun să scoată din circulație peste 250.000 de mașini vechi.

Potrivit datelor ministerului, datorită programelor derulate prin Administraţia Fondului pentru Mediu,  a crescut numărul de maşini noi înmatriculate, a crescut exponenţial si numărul de maşini electrice înmatriculate. S-a redus numărul de maşini second-hand pentru prima dată după foarte mulţi ani, semn că parcul auto din România se înnoiește.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =