CALIFICARE DE EXCEPȚIE

0
271

Noi rezultate de exceptie ale tinerilor programatori buzoieni. Echipa de robotică „Boogeybots” a Colegiului Național „Alexandru Vlahuță”din Rm Sărat, coordonată de profesorul Guniță Foarfecă, împreună cu echipa „Homosapiens”, formată din elevi de la Colegiul National B.P. Hasdeu Buzau , sub coordonarea doamnei profesor Amalia Voicu, s-au calificat la etapa natională a  Concursului de ROBOTICĂ – FIRST Tech Challenge Romania, organizat de Asociația Nație prin Educație în parteneriat cu Facultatea de Inginerie Industriala si Robotica din Universitatea POLITEHNICA din București .

La  etapa regională a competiției, care a avut loc zilele trecute, în Capitală, au participat 175 de echipe din colegiile și liceele din România dar și din Grecia, Slovenia, Cipru și Muntenegru.

Din județul Buzău a mai fost prezentă cu rezultate notabile echipa RO_197 Heart of RoBots de la Colegiul National B.P. Hasdeu Buzau, mentor profesor de informatică Nicu Olaroiu.

Etapa națională va avea loc în perioada 3-4 martie 2023, la Sala Polivalentă din București.

Echipa „Boogeybots” a Colegiului Național „Alexandru Vlahuță”, înființată în 2018, a obtinut de atunci și până în prezent rezultate de excepție. În urmă cu doi ani a obținut premiul „Control Award”, la etapa națională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 1 =