Parlamentarii se întorc la muncă, peste o săptămână, așa că aceștia își pregătesc strategia pentru următoarea sesiune și lista cu proiectele pe care vor să le adopte în următoarele luni.
Legile educației, desființarea pensiilor speciale, majorarea alocațiilor pentru copii și creşterea independenței energetice a României sunt doar câteva dintre prioritățile despre care vorbesc aleșii.
Unul dintre cele mai dezbătute proiecte care ar urma să ajungă pe masa parlamentarilor vizează reforma educației.
„Vom finaliza marele proiect lansat de președintele Iohannis. Învățământul va fi unul mai suplu, mai modern, cu o structură mult mai bine definită. Sunt sigur că le vom adopta sesiunea asta, din toamnă putându-se aplica chiar în noul an școlar”, a declarat Ionuț Stroe, purtător de cuvânt PNL.
Parlamentarii puterii pregătesc și alte inițiative. Un proiect foarte important pentru educaţie: voucherele culturale. Un sprijin financiar pentru a-i încuraja pe elevi, pe studenţi să citească, să-şi dezvolte partea culturală, având posibilitatea să participe la diferite evenimente cu titlu gratuit.
USR are în plan să depună mai multe moțiuni simple, dar și desființarea pensiilor speciale.
Liderii USR cer și aprobarea proiectului care prevede zero taxe pe salariul minim, dar și creșterea independenței energetice a României, la fel ca și aleșii AUR. Aceștia susțin că vor milita pentru înființarea unei instituţii financiare a statului român care să asigure o finanţare avantajoasă a micilor producători români.
Parlamentarii se întorc la muncă pe 1 februarie, iar noua sesiune se va încheia pe 30 iunie.