MINORITĂȚI NAȚIONALE, NEMULȚUMITE DE REZULTATELE RECENSĂMÂNTULUI

0
192

Minorităţile naţionale contestă rezultatele recensământului. 2,5 milioane de locuitori sunt în acest moment cu etnie şi limbă maternă necunoscute. Lor li se adaugă aproape 2,7 milioane de locuitori cu religie necunoscută. Reprezentanţii cultelor religioase spun că de vină este platforma care a dat nenumărate erori, astfel că oamenii nu au putut să-şi completeze datele.

Potrivit Muftiului Cultului Musulman din România, cifrele recensământului nu arată numărul real al adepţilor religiei islamice care trăiesc în ţara noastră. Potrivit primelor date ale recensământului, 2,7 milioane de locuitori nu au răspuns la întrebarea legată de afilierea religioasă. Dintre acestea, un milion de persoane nu s-au autorecenzat, nu au luat legătura cu un recenzor şi nici nu au mers într-un centru de recenzare.

Şi totuşi, cea mai mare scădere a numărului de persoane care și-au declarat religia este în cazul ortodocșilor. Acum sunt în jur de 14 milioane, faţă de peste 16 milioane, câţi erau acum 10 ani.Există totuşi şi o religie care a câştigat adepţi în ultimii 10 ani. Biserica penticostală. Aceasta are acum peste 400.000 de adepţi, cu 40.000 mai mulţi faţă de 2011. Datele finale ale recensământului vor fi făcute publice etapizat, până la finalul anului 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 67 = 72