ROMÂNIA, TOT MAI APROAPE DE O EPIDEMIE DE GRIPĂ

0
249

Suntem la un pas distanţă de momentul în care în România ar putea fi declarată oficial epidemie de gripă. Camerele de Garda sunt pline, iar multe medicamente au dispărut din farmacii. În tot acest timp, ministrul Sănătăţii spune că situaţia este sub control şi insistă că avem medicamentele necesare.

Cert este deocamdată că avem un record de infecții respiratorii. Într-o singură săptămână peste 140 de mii de persoane au fost depistate cu infecții respiratorii. Specialiștii atrag atenția că o persoană poate face viroză ori gripă chiar și de mai multe ori în același sezon. Iar acest lucru se poate întâmpla mai ales în cazul persoanelor nevaccinate.

Unul dintre virusurile responsabile de îmbolnăviri este virusul sincițial respirator și provoacă bronșiolite, mai ales în rândul copiilor foarte mici. Nu este unul nou, apare anual, doar că acum a provocat un număr record de cazuri.

Sfatul medicilor pentru părinți este să îi monitorizeze cu atenție pe copii și la primele semne de boală să ia legătura cu medicul de familie. Dacă starea lor nu se îmbunătățește, să meargă la Urgență, pentru a preveni complicațiile.

Dincolo de alimentația corespunzătoare, odihnă și mișcare, oamenii trebuie să evite pe cât posibil contactul cu cei bolnavi. Și să respecte reguli simple de igienă precum spălarea mâinilor. Dar și să poarte măști de protecție și să păstreze distanța. Medicii estimează că vârful îmbolnăvirilor va fi în luna februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

29 + = 36