CADOURI SĂRBĂTORI: 5 DARURI COMESTIBILE PENTRU CRĂCIUN

0
211

Printre cele mai apreciate cadouri de sărbători se numără darurile comestibile, surprize de Crăciun dulci și aromate, care încântă atât spiritul, cât și papilele gustative. Potrivite pentru cei mari și cei mici, cadourile de sărbători comestibile sunt întotdeauna o opțiune accesibilă și mai puțîn costisitoare pentru sărbătorile de iarnă. Nu știi ce să duci în dar de Crăciun unei rude apropiate sau prietenilor tăi de suflet? Ai mai jos câteva cadouri comestibile inspirate, cu care să îi surprinzi pe cei dragi de sărbători!

  1. Batoanele de ciocolată personalizate

O prima varianta de cadou comestibil pentru Crăciun sunt batonele de ciocolată în ambalaj personalizat, care să flateze destinatarul cu un mesaj dedicat special lui. Tot ce trebuie să faci este să înfășori batoanele dulci în celofan și să le împachetezi în hârtie imprimată cu numele persoanei răsfățate de Crăciun, împreună cu o urare de sărbătoare.

  1. Smochine învelite în ciocolată

Iată un cadou de Crăciun irezistibil, pe care îl poți prepară în propria bucătărie. Ai nevoie de ciocolată topită (orice sortiment preferi) și de smochine medii, cu aspect plăcut. Poți presară alune, fistic sau nuca de cocoș deasupra. Lasă-le la răcit pe hârtie de pergament până se întărește ciocolată și apoi ambalează-le într-o cutie festivă.

  1. Fursecuri de casă

Un alt cadou delicios și binevenit de Crăciun sunt fursecurile de casă. Ai nevoie de făînă, puțină sare, praf de copt, zahăr granulat, unt nesărat, două ouă și 2 linguri de suc de lămâie. Prepară un aluat din aceste ingrediente simple, pune-l în forme potrivite sărbătorilor de iarnă (steluțe, fulgi de nea, om de zăpadă, brăduți etc.) și coace prăjiturele 8-10 minute, până când marginile devin ușor maronii.

  1. Zahăr de lavandă

Cu siguranță un produs mai puțin cunoscut, zaharul de lavanda este delicios odată adăugat în fructe de pădure, băuturi calde sau deserturi. Cumpără câteva borcane arătoase, atașează-le etichete inscripționate cu o dedicație și umple-le cu acest sortiment sofisticat de zahar: vei face o impresie excelența!

  1. Extract de vanilie homemade

Cumpără câteva sticluțe cu forma deosebita și prepara acasă extract de vanilie natural, folosind batoane de vanilie și alcool (vodca sau bourbon). Tot ce trebuie să faci este să umpli recipientele cu cate 3-4 batoane de vanilie și cu alcoolul, apoi să le lași într-un loc întunecat și uscat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

45 + = 51