SPITALE PLINE DE PACIENȚI CU INFECȚII RESPIRATORII ACUTE

0
186

Spitalele de boli infecțioase sunt tot mai aglomerate, în această perioadă, din cauza creșterii numărului persoanelor cu infecții respiratorii acute.

În numai o săptămână, numărul total de cazuri de infecții respiratorii a ajuns la aproape 100 de mii. Pacienții sunt nevoiți să aștepte și câte două ore la camerele de gardă pentru a fi consultați. Medicii se așteaptă, însă, ca numărul de infecții respiratorii să crească și mai mult, în următoarele zile, pentru că urmează perioada sărbătorilor.

Ministrul Sănătății recomandă ca în această perioadă, odată cu vaccinarea antigripală să se facă și vaccinul cu noua formulă împotriva infecției cu SARS-CoV-2, care a ajuns în țară în urmă cu trei săptămâni. Vaccinul este accesibil în cabinetele medicilor de familie şi în centrele de vaccinare din principalele spitale din țară.

Persoanele care au făcut deja două doze de vaccin în formula veche se pot vaccina cu doza a treia sau, după caz, doza a patra cu vaccinul care protejează împotriva celei mai noi variante Omicron.

O bună metodă de protecție este purtarea măștii, în spațiile aglomerate. Dacă persoana este bolnavă sau are simptomatologie respiratorie de tip strănut, tuse, febră, frison, ideal ar fi să poarte o mască si  să nu-i expună și pe ceilalți problemelor pe care le are el.

Medicii spun  că pacienții ar trebuie să se prezinte la camerele de gardă doar atunci când nu-și mai pot gestiona simptomatologia acasă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 4 =