DULCEAȚĂ ȘI GEM DIN FRUCTE EXOTICE

0
197

Fructele exotice au ajuns și-n gemurile și dulcețurile preparate   în fabricile românești de conserve. De exemplu, în gama de bunătăți a celei mai noi fabrici de conserve din județul Buzău găsim dulceață de aronia, cel mai sănătos fruct de pădure, dar și din smochine aclimatizate și cultivate la noi în țară. Dulceața de aronia este unul dintre produsele premium ale fabricii de conserve din comuna buzoiană Vernești. Unitatea de producție are în jurul ei întinse livezi și culturi de fructe de pădure, care-i asigură materia primă. Acum, angajații îmbuteliază și etichetează dulceața făcută din fructele culese în primăvară și păstrate în congelatoare. Aronia este un fruct originar din America de Nord, extrem de bogat în nutrienţi, antioxidanţi şi vitamine.

Zmeura, murele, afinele și căpșunele sunt și ele conservate în fabrica deschisă de soții Tudor, unele în combinație cu nuci și alune. Gemurile și dulcețurile sunt produse numai din fructe culese din ferma proprie sau cumpărate de la localnici. Cea mai nouă gamă intrată în portofoliu este dulceața din smochine autohtone.Două luni au trecut de la inaugurarea investiției. Fabrica și-a mărit rapid portofoliul de produse și a trecut chiar la prepararea conservelor în saramură, precum vinetele coapte și fasolea la borcan. Zacusca preparată după rețetele localnicilor tocmai a trecut cu succes testele unui tehnolog cu experiență și urmează să ajungă în rafturile magazinelor.

Afacerea familiei Tudor are de trecut grele încercări, chiar acum, la început de drum. Trebuie, în primul rând, să reziste tăvălugului de scumpiri la materia primă. Ca să mențină prețurile în frâu, producătorul a stocat peste 80 de tone de fructe congelate, pe care le va introduce treptat în procesare. Cea mai mare bătaie de cap o provoacă însă factura la energia electrică necesară utilajelor și congelatoarelor. Familia Tudor a investit în fabrica de conserve 1,6 milioane de euro. Unitatea, care are 30 de angajați, mai produce sucuri naturale, batoane energizante, marmeladă şi fructe uscate. Absolut toate produsele sunt fără adaos de zahăr în compoziţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 51 = 55