PROTECȚIA ȘI ÎNGRIJIREA PIELII ÎN SEZONUL RECE

0
281

Zilele au devenit mai scurte, temperaturile au scăzut și aerul a devenit mai uscat. Oficial, a sosit toamna. Este cel mai bun moment pentru a corecta urmele lăsate de expunerea la soare și pentru a pregăti pielea pentru vremea rece. Care sunt tratamentele recomandate de specialiștii și medicii dermatologi pentru îngrijirea corectă a pielii tale pe timp de iarnă?

EXFOLIEREA SAU PEELING-UL

  • Contrar părerii că exfolierea poate accentua uscarea pielii, care va avea oricum de suferit pe parcursul sezonului rece, medicii dermatologi ne spun că aceasta este cea mai bună metodă de a trata pielea descuamată și însetată.
  • După nenumăratele ore petrecute la soare, pielea ta de pe față, mâini și corp va fi deshidratată și palidă. De aceea, este important să scapi de celulele afectate. Poți încerca peeling-ul chimic sau cel mecanic, oferit de aparatele ultra moderne de îngrijire a pielii.

HIDRATARE

Zilele toride de vară pot cauza o deshidratare severă a pielii, ceea ce înseamnă că este necesară o suplimentare a lipsei apei din derm înainte ca vremea rece să asprească și mai mult pielea.

  • Dacă ai deja pielea uscată,dermatologii avertizează că ai nevoie de o atenție sporită pentru hidratarea pielii.
  • Îngrijirea intensă va împiedica pielea să devină ternă, lăsată și fără strălucire.
  • Optează pentru procedurile și tratamentele ce îți aduc rezultate rapide. Este de preferat să cauți acele produse ce conțin doze concentrate de acid hialuronic, o substanță recunoscută pentru hidratarea oferită.
  • Dacă ai pielea grasă, este bine să eviți cremele care pot încărca și mai mult tenul. Optează pentru o cremă cu textură ușoară, care nu conține ulei.

BUZE ȘI MÂINI

  • Buze crăpate și mâini aspre, acestea sunt efectele trecerii de la temperaturile mari, la cele de iarnă. Cum buzele nu au un strat de piele care să le protejeze împotriva pierderii apei, pielea buzelor este vulnerabilă la vremea de afară.
  • Pentru a preveni crăparea șiuscarea buzelor, este recomandat să căutați tratamentele și produsele care repară și previn deteriorarea buzelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 54 = 55