SE DEPUN CERERI PENTRU “ BANI DE LICEU”

0
255

Elevii care beneficiază de bursă socială, de studiu, de merit sau de performanță pot lua și bursa „Bani de liceu”,  in valoare de 250 de lei lunar.

Beneficiarii eligibili ai programului „Bani de liceu” sunt elevii aflați în întreținerea familiilor al căror venit brut lunar pe membru de familie, realizat în ultimele 3 luni anterioare depunerii dosarului, este de maximum 500 de lei. Bursa “Bani de liceu “  o pot primi  si elevii care beneficiază de o măsură de protecție ori aflați sub tutelă sau curatelă, în cazul respectării condiției de venit.

Sprijinul financiar de 250 de lei din cadrul programului „Bani de liceu” se acordă pe perioada cursurilor școlare, inclusiv pe timpul pregătirii și susținerii examenului de bacalaureat sau de diplomă și pe perioada practicii în producție.
În acest an, depunerea cererilor pentru obținerea acestui ajutor se poate face, la fiecare școală în parte, în perioada 15 septembrie – 25 septembrie. Apoi, în data de 17 octombrie se afișează online lista beneficiarilor. Între 18 și 21 octombrie se vor putea depune contestaţiile, iar între 22 și 25 octombrie, acestea vor fi rezolvate.
Astfel, de joi 15 septembrie, cei care îndeplinesc criteriile de eligibilitate , pot depune dosarul la secretariatul scolii, în care trebuie să se regăsească cererea-tip,  completată de elev cu autorizarea reprezentantului legal, copie a certificatului de naștere sau a actului de identitate al elevului; copii ale certificatelor de naștere sau ale actelor de identitate, după caz, ale celorlalți membri ai familiei; acte doveditoare care să ateste statutul juridic sau medical, acte doveditoare, în original, privind veniturile membrilor familiei si adeverință eliberată de către unitatea școlară din care să rezulte media generală și numărul de absențe nemotivate din anul școlar anterior.

Potrivit  datelor Ministerului Educatiei, în anul școlar 2021-2022, aproape 23 de mii de liceeni au beneficiat de bursa „Bani de liceu”, fiind cu aproape 6.000 mai puțini decât în anul școlar anterior.
Programul național de protecție socială „Bani de liceu” a fost inițiat în anul 2004, iar valoarea ajutorului financiar și valoarea plafonului necesar pentru acordarea lui au fost modificate , pentru prima oara, in 2018.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + = 10