AJUTOARE PENTRU ELEVII DIN FAMILII DEFAVORIZATE

0
244

Peste 300.000 de preşcolari şi elevi din familii defavorizate vor primi ajutoare în valoare de 500 de lei pentru rechizite şi îmbrăcăminte, în acest an şcolar, prin programul derulat si anul trecut de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Beneficiarilor eligibili care sunt deja în posesia cardurilor din anul şcolar anterior li se vor vira ajutorul pentru haine şi rechizite în cursul acestei luni, urmând ca, în cursul lunii octombrie, să fie distribuite şi încărcate cardurile pentru noii beneficiari. Până în acest moment, au fost identificaţi elevi eligibili în 10.115 unităţi de învăţământ din ţară.

Vor beneficia de tichetul de 500 de lei copiii din învăţământul de stat preşcolar, cu condiţia ca venitul lunar pe membru de familie să fie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură -298 lei. De asemenea, vor beneficia de sprijin elevii din învăţământul de stat primar şi gimnazial, dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară – adica 1.275 lei. Stimulentul educaţional se acordă, la cererea unuia dintre părinţii elevului, înregistrată până la data de 10 septembrie la unitatea de învăţământ la care elevul este înscris. Este important de precizat că această cerere trebuie însoţită de adeverinţa de venit aferentă lunii iulie 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 45 = 51