START-UP NATION, A TREIA EDIȚIE

0
260
Sursa foto:ziarulunirea.ro

Firmele care doresc să îmbunătăţească performanţa economică a noilor afaceri pe care le administrează vor putea obţine fonduri nerambursabile în valoare maximă de 200.000 lei în cadrul celei de-a treia ediţii a programului Start-Up Nation. Înscrierile se vor putea efectua exclusiv on-line, până la începutul lunii septembrie. Pe platforma informatică granturi.imm.gov.ro, aplicanţii, cu profilul, userul şi parola generate, vor completa, semna electronic, încărca şi transmite formularul de înscriere. Pe lângă cei 10.000 de beneficiari prognozați, pilonul de bază va avea un subpilon dedicat strict românilor din diaspora, cu 1.000 de beneficiari. Aplicanții care își asumă crearea și menținerea unui singur loc de muncă prin intermediul programului pot obține cel mult 100.000 de lei, iar cei care își asumă crearea și menținerea a două locuri de muncă pot obține cel mult 200.000 de lei.

În ambele cazuri, suma poate reprezenta cel mult 95% din valoarea cheltuielilor eligibile , la care se adaugă cofinanțarea proprie, de cel putin 5 %. Cererile vor fi finanţate în ordinea descrescătoare a punctajelor obţinute. Solicitanții trebuie sa indeplineasca anumite conditii: să aibă capital social integral privat; să fie înregistrați la Registrului Comerțului și să-și desfășoare activitatea pe teritoriul României; să nu se afle în dizolvare, reorganizare judiciară, lichidare, executare silită, închidere operațională, insolvență, faliment sau suspendare temporară a activității. De asemenea cei care aplică la această ediție trebuie  să nu mai fi aplicat la una din celelalte două ediții anterioare.

Un aspect important de care beneficiarii programului trebuie să ţină cont se referă la obligativitatea achiziţionării a două plăcuţe informative care vor fi plasate astfel: o plăcuţă în interiorul spaţiului de la locaţia de implementare a proiectului, în locul cu vizibilitatea cea mai bună pentru vizitatori şi o plăcuţă în exteriorul spaţiului, cum ar fi faţada stradală sau  intrarea în clădire. Pentru anul curent, bugetul alocat schemei de minimis este de 520 milioane lei, din care 500 milioane lei pentru Pilonul I Start-up Nation România şi 20 milioane lei pentru Pilonul II Start-up Nation Diaspora. Aplicanţii nu vor avea posibilitatea înscrierii pe ambii piloni ai programului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 3 =