GRANTURI DE 200 000 LEI, PRIN START-UP NATION

0
273

Veşti bune pentru românii care vor să îşi deschidă o afacere. Programul Start-Up Nation se lansează săptămâna viitoare, iar patronii aflați la început de drum ar putea beneficia de granturi de maximum 200.000 de lei. În afara celor 10.000 de beneficiari prognozați, pilonul de bază va avea un subpilon dedicat strict românilor din diaspora, cu 1.000 de beneficiari. Lansarea va fi în data de 19 iulie, la ora 10, și perioada de înscriere va fi de 30 zile lucrătoare, mai exact până pe 1 septembrie, ora 20.00.

Programul Start-up Nation este destinat stimulării întreprinderilor mici și mijlocii  înființate începând din ianuarie 2020. Până în data de 19 iulie, cei interesați se pot preînscrie pe platforma IMM RECOVER, cu precizarea că, în data de 18 iulie, platforma va funcționa cu intermitențe, deoarece se vor face ultimele pregătiri înainte de lansarea programului.         Potrivit  procedurii programului Start-up Nation pot beneficia de ajutorul de minimis microîntreprinderile și IMM-urile înființate începând cu 1 ianuarie 2020 care își asumă să creeze cel puțin unul sau două locuri de muncă cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată. Totodată, este necesară și o cofinanțare de cel puțin 5% din valoarea eligibilă a proiectului.

Aplicanții care își asumă crearea și menținerea unui singur loc de muncă prin intermediul programului pot obține cel mult 100.000 de lei, iar aplicanții care își asumă crearea și menținerea a două locuri de muncă pot obține cel mult 200.000 de lei. În ambele cazuri, suma poate reprezenta cel mult 95% din valoarea cheltuielilor eligibile, la care se adaugă cofinanțarea proprie. Solicitanții trebuie sa indeplineasca anumite conditii: să aibă capital social integral privat; să fie înregistrați la Registrului Comerțului și să-și desfășoare activitatea pe teritoriul României; să nu se afle în dizolvare, reorganizare judiciară, lichidare, executare silită, închidere operațională, insolvență, faliment sau suspendare temporară a activității.

Înscrierea companiilor nou-înființate se face on-line, în aplicația IMM Recover, în două etape distincte: etapa de creare profil, în care aplicanții înregistrează, cu semnătură electronică, atât datele reprezentantului legal, cât și datele IMM-ului si etapa de înscriere, în care aplicanții completează și transmit cererea de finanțare și documentația justificativă. Cei care vor să aplice la această ediție sunt condiționați să nu mai fi aplicat la una din celelalte două ediții anterioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 5 =