VOUCHERE ÎNCĂRCATE CU BANI

0
320

Din această săptămână beneficiarii voucherelor de 250 de lei le vor putea folosi, pentru ca o mare parte din ele vor fi alimentate cu bani. 1.000 au fost deja încărcate în cursul zilei de vineri, iar de astăzi toate celelalte 300.000 de carduri care au fost deja distribuite urmează să fie încărcate. Pentru întreaga tranșă au fost transferati de la Ministerul Finanțelor  700 de milioane de lei.

Săptămâna următoare o altă tranșă de 500.000 de carduri va fi gata și vor fi distribuite. Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a început, de la 1 iunie, procesul de emitere, distribuire şi încărcare a voucherelor sociale oferite prin programul guvernamental „Sprijin pentru România”. Beneficiari care primesc tichete sociale sunt pensionarii și persoanele cu handicap, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei; familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere si monoparentale, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei si familiile beneficiare de venit minim garantat, dar si persoanele fara adapost.

Dacă vă numărați printre persoanele eligibile, așa cum sunt stabilite de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, cardul va fi livrat de către angajații Poștei Române, fără să fie nevoie să demarați  vreo procedură în acest sens. Cardurile vor fi însoțite de scrisori care conțin instrucțiuni de utilizare, inclusiv codul PIN, detalii despre  operatorii economici parteneri și un număr de telefon pentru cazurile în care întâmpinați probleme. Cardul permite plăți contactless, încă de la prima tranzacție, prin apropierea sa de terminalul POS.

Nu puteți retrage numerar de pe carduri, ele pot fi utilizate doar pentru achiziționarea de produse alimentare sau mese calde de la operatorii economici parteneri. Sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor. Cardurile pot fi folosite doar de către beneficiari si doar pentru acizitionarea de produse alimentare și mese calde. Voucherele se vor incarca o dată la două luni, până la finalul anului. Peste 2,5  milioane de persoane vor beneficia de acestea. Bugetul total al voucherelor sociale este de  3,1 miliarde de lei si este asigurat, atât din bugetul de stat, cât şi din fonduri europene nerambursabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 39 = 46