Atenţie mare de Paşte, pentru că pofta de bucate şi distracţia s-ar putea încheia pe un pat de spital! Ouăle roşii, mielul, cozonacul, pasca şi vinul sunt doar câteva dintre bucatele tradiţionale, care se vor afla pe masa noastră de sărbători. În euforia zilelor festive, nu trebuie totuşi să uităm consecinţele provocate de alimentaţia în exces, mai ales după perioada mai lungă sau mai scurtă de post, prin care a trecut mulți dintre noi.
Alcoolul în exces, constituie, de asemenea, o abatere frecvent întâlnită cu prilejul sărbătorilor, ducând la apariţia stărilor de ebrietate, însoţită sau nu de tulburări digestive sau cardiace. Se recomandă, aşadar, un consum responsabil, moderat, inclusiv la cafea şi tutun. După o masă bogată este bine să facem mişcare şi nu să ne aşezăm în faţa televizorului sau să dormim. De asemenea, dacă masa durează mai multe ore, se recomandă pauze mai lungi între feluri, timp în care se pot face plimbări în aer liber sau alte activităţi fizice.