AFUMĂTURILE, LA MARE CĂUTARE DE SĂRBĂTORI

0
299

Săptămâna Mare este una dintre cele mai bune perioade din an pentru carmangeriile cu produse tradiționale. Pentru a face față comenzilor care vin din toată Europa, angajații unei carmangerii din comuna buzoiană Mărăcineni lucrează intens. Peste o sută de kilograme de cârnați sunt preparați într-o oră, după rețete vechi ale localnicilor de pe Valea Buzăului.

Mica fabrică de bunătăți tradiționale produce zilnic zeci de kilograme de pastramă de oaie, mușchi și șunculiță de porc. Bucățile de carne, cu cât sunt mai uscate și afumate, cu atât au termen mai mare de valabilitate. În aceste zile, trec pragul magazinului mulți clienți care au rude peste hotare și vor mese îmbelșugate, de Paște, exact ca acasă.

Scumpirile din ultima vreme afectează mult vânzările peste hotare, spune producătorul de mezeluri din Buzău. Ele se simt în greutatea coletelor, care este mult mai mică decât ce se comanda anul trecut.  Mai multe carmangerii din Buzău le trimit colete cu afumături românilor din străinătate, prin firme de curierat. Acestea ajung în două, trei zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

43 + = 45