PREGĂTIRI DE PAȘTE:SECRETE ÎN BUCĂTĂRIE

0
371

Gestionarea timpului pe care îl petreci în bucătărie în perioada sărbătorilor pascale este foarte importantă, mai ales că ai atât de multe de făcut într-un timp atât de scurt..

  • Dacă ai pregătit friptura de miel şi carnea a lăsat prea multă grăsime în vas, poţi adăuga un cub de gheaţă alături. Grăsimea se va aduna în jurul acestuia şi îţi va fi mult mai uşor să o îndepărtezi cu ajutorul unei linguri.
  • Atunci când fierbi carnea pentru drob sau legumele, în funcţie de ce meniu ţi-ai propus să ai în ziua de Paşte, poţi evita ca apa să curgă pe lângă oală aşezând o lingură de lemn deasupra acesteia.
  • Dacă vrei ca pe masa ta de Paşte să se regăsească toate preparatele tradiţionale româneşti, inclusiv sarmalele, foloseşte puţin bicarbonat de sodiu în tigaia în care căleşti ceapa. Aceasta se va rumeni mult mai repede.
  • Dacă preferi să găteşti friptura de miel în mod tradiţional, împănată cu usturoi, află că şi pe acesta îl poţi curăţa mult mai uşor decât eşti, probabil, obişnuită. După ce ai desprins căţeii de usturoi, pune-i într-un bol şi acoperă-l cu un altul de aceeaşi mărime; agită bine timp de 30-40 de secunde şi usturoiul se va curăţa aproape singur.
  • Dacă vrei ca ouăle roşii pe care le-ai pregătit pentru Paşte să se cureţe mai uşor, pune câteva picături de oţet în apa în care le fierbi şi un vârf de cuţit de sare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 2 =