A ÎNCEPUT SEZONUL TRUFANDALELOR ROMÂNEȘTI

0
368

Încă puțin mai avem de așteptat până când putem savura o salată de crudități numai din legume crescute tradițional, în sol românesc. Solariile fermierilor din Buzău abundă de legume și verdețuri, gata să fie culese și expuse în piețe. Primele ridichi sunt aproape gata de recoltare, iar producția se anunță a fi una foarte bună. Vor fi pe tarabe, la sfârșitul săptămânii, în piețele din Buzău și Râmnicu Sărat. Fermierul buzoian Mircea Tatu are vești bune pentru toți cei care sunt în goana după verdețuri și legume sănătoase, produse în sol românesc. Pe lângă ridichile gustoase și sănătoase, buzoianul este gata să înceapă culesul și la alte verdețuri.

Cât privește prețul trufandalelor, legumicultorii din județ au vești bune. Toți legumicultorii din jurul Buzăului muncesc din greu în această perioadă, pentru a putea aproviziona piețele agro-alimentare în perioada premergătoare sărbătorilor de Paște. Ștefan Petrache produce verdețuri pentru o pensiune din Mărăcineni, unde la mare căutare sunt mâncărurile de post. Tot din acest weekend, apar la vânzare și primele roșii românești crescute în solarii încălzite. Acestea vor avea prețuri piperate, de peste 23 de lei kilogramul, justificate de legumicultori prin investițiile mari în producerea lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here