BINEFĂCĂTOARELE ULEIURI ESENȚIALE

0
362

Utilizate mai des în aromoterapie, pentru efectele calmante, de relaxare sau de revigorare, uleiurile esenţiale au şi proprietăţi terapeutice. Fiecare ulei esenţial are o compoziţie chimică unică, la care organismul reacţionează, la mirosul eliberat ori în urma acţiunii pe piele sau a ingerării lui.

Reduc anxietatea şi stresul: Scopul aromoterapiei este de a activa simţurile, având ca efect o îmbunătăţire a stării de sănătate. Aroma din uleiurile esenţiale stimulează sistemul nervos central, care are ca efect reducerea anxietăţii şi a stresului.

Îmbunătățesc calitatea somnului: Aromoterapia are şi alte efecte asupra sănătăţii, precum îmbunătăţirea calităţii somnului, ameliorarea durerilor de cap şi a migrenelor, îmbunătăţirea digestiei şi chiar întărirea imunităţii.

Eficiente în caz de acnee şi leziuni: Uleiurile esenţiale pot fi absorbite de organism. Însă, din nou, fiind concentrate, ele nu pot fi aplicate direct pe piele deoarece pot produce iritaţii. Recomandat este să le diluezi cu un alt ulei vegetal, cum ar fi cel de cocos sau de jojoba. Are proprietăţi antifungice, antimicrobiene şi antiseptice. Poate fi utilizat în caz de acnee, deoarece usucă leziunile, dezinfectează şi grăbeşte cicatrizarea pielii.

Adjuvant la tratarea ciupercii piciorului: Uleiul din arbore de ceai este parte şi din tratamentul ciupercii piciorului, metoda de utilizare fiind aceeaşi precum în cazul acneei.

Cum le poţi aplica?

Metoda clasică: Este de ajuns să deschizi capacul sticluţei cu ulei esenţial şi să inspiri de câteva ori adânc.

Cu ajutorul difuzorului: Combină două-trei picături de ulei esenţial cu apă şi porneşte difuzorul. Acesta va dispersa particule mici de apă cu ulei în atmosferă, îndeajuns pentru a stimula simţurile. Ai grijă mereu să respecţi proporţiile de ulei şi apă conform specificaţiilor de pe difuzor.

Prin evaporare: Toarnă trei-patru picături de ulei esenţial pe o dischetă demachiantă şi inhalează vaporii.

Inhalarea aburilor: Pune câteva picături de ulei într-un vas cu apă fierbinte. Acoperă capul cu un prosop şi inhalează aburii. Specialiştii recomandă uleiul de lavandă, cel de eucalipt, fenicul, salvie, lămâie, mentă, muşeţel sau arbore de ceai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here