PANDEMIA ÎNCHIDE DIN NOU ȘCOLILE

0
401

Valul 5 al pandemiei de coronavirus a început să închidă și școli din județul Buzău. Potrivit ordinului Ministerului Educației,  de luni, 17 ianuarie, școlile și grădinițele în care mai puțin de 60% dintre angajați sunt vaccinați anti COVID trec automat în on-line în cazul în care la final de săptămână localitatea din care fac parte are rată de infectare peste 3 la mie.

În județul Buzău, două localități au, de ieri, o rată de infectare peste 3 la mie. Este vorba despre Bozioru 4,47 la mie,  și Beceni 3,14. La Bozioru, Școala primară Fișici desfășoară deja de săptămâna aceasta cursuri on-line. Aici, puține cadre didactice sunt vaccinate, mai exact 25%, mult sub pragul minim de 60 %. Astfel, elevii școlii din Fișici fac lecții din fața calculatorului.

Potrivit datelor Inspectoratului Școlar Buzău, în zeci de unități de învățământ din județ, rata de vaccinare a angajaților este sub 60%. Este vorba de grădinițe și școli gimnaziale, în special din mediul rural, unități de învățământ în care și numărul angajaților este foarte mic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 42 = 48