SĂNĂTATEA PRECARĂ, PREZENTĂ ÎN FARFURIILE ROMÂNILOR

0
500

Românii au o stare de sănătate precară! Vina pleacă din farfurie, susțin specialiștii. Un raport al Eurostat ne pune la coada listei când vine vorba de consumul de fructe și legume. Mâncăm însă din ce în ce mai multe alimente procesate și uităm prea des de prevenție. Efectele acestor obiceiuri sunt devastatoare.

Pentru că nu au posibilități financiare și nici educație în ceea ce privește stilul de viață sănătos, mulți români aleg să cumpere mâncare ieftină.

De cele mai multe ori, asta aduce cu sine mari probleme de sănătate, pentru că alimentele semipreparate sau de tip fast food sunt nocive. Realitatea se vede cel mai bine în cifre.

În ultimii doi ani, speranța de viață a scăzut în România cu 1,4 ani.

Rata mortalităţii, care poate fi prevenită, în România, este a treia cea mai mare din UE şi poate fi atribuită în principal bolilor cardiovasculare, bolilor pulmonare şi deceselor legate de consumul de alcool.

Un raport recent Eurostat arată că doar 2 la sută dintre români consumă cinci porții de fructe și legume pe zi, așa cum recomandă medicii, în timp ce media europeană este de 12 procente.

Soluțiile există, însă specialiștii spun că prea puțini români știu ce ar trebui să conțină farfuria pe care o au în față la ora mesei.

Potrivit aceluiași document european, țările din UE cu cea mai ridicată speranţă de viaţă sunt Norvegia, Islanda și Irlanda.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here