Sucuri naturale din zmeură, mure, aronia, marmeladă şi gem de prune, gutui, chipsuri şi batoane din fructe, toate fără adaos de zahăr. Sunt bunătăţile pe care un fermier buzoian le oferă pieţei din 2022. Totul este posibil după o investiţie privată într-o fabrică modernă, inaugurată zilele trecute, în comuna Vernești. Alături de cei care dețin făbricuța de procesare a fructelor, soții Marin și Dana Tudor, mai lucrează opt persoane. Ei produc deocamdată cantităţi mici de sucuri şi conserve, ca să regleze utilajele şi pentru a găsi cele mai bune reţete.
Uscătorul de fructe al celei mai noi fabrici de procesare a conservelor are o capacitate de aproape o tonă la o singură şarjă, iar linia pentru sucuri poate produce o mie de litri de băutură naturală pe oră. Marian Tudor şi-a făcut un renume în județul Buzău printre producătorii de fructe proaspete. Acum, a investit 1,6 milioane de euro în dotarea fabricii cu utilaje moderne, aduse din străinătate. Pentru ca fabrica să poată funcţiona la capacitate maximă, proprietarul ei trebuie să mai angajeze şi să pregătească încă 16 angajaţi.