Cuișoarele sunt antiseptice, antiparazitare, antibacteriene, antifungice, antivirale, anestezice, analgezice (calmează durerea), antiinflamatorii, tonice, favorizează digestia, antibalonare, antiulceroase, antitrombotice, antioxidante și anticancerigene.
– Cuișoarele sunt antioxidante foarte puternice, ele încarcă organismul cu energie și întaresc sistemul imunitar. În urma unor studii acestea conțin cei mai puternici antioxidanți naturali.
– Amelioreaza durerile dentare. Au un ușor efect anestezic datorita conținutului ridicat de eugenol, dar reprezintă și un agent antibacterian.
– Reduc greața și stările de vomă. Luați 10 cuișoare, amestecați-le cu două linguri de zahăr și apă. Beți din aceasta soluție de două ori pe zi.
– Trateaza afecțiunile pielii. Se recomandă să se aplice pe zona afectată ulei de cuișoare. Este un remediu foarte bun pentru pielea uscată, pentru ameliorarea vergeturilor, cât și pentru pungile de sub ochi.
– Tratează răceala, gripa și tusea. S-a demonstrat ca acestea sunt un foarte bun expectorant ce amelioreaza durerile în gât și luptă împotriva virușilor și bacteriilor.
– Împrospateaza respirația. Respirația urât mirositoare poate fi ameliorată cu ajutorul cuișoarelor. Se pot folosi ca și condiment în diferite mâncaruri, le puteți folosi la prepararea unor băuturi, în ceaiuri sau pur și simplu le puteți mesteca atunci când simțiți nevoia.
– Îmbunătățesc digestia. Cuișoarele ajuta la relaxarea musculaturii netede a tractului gastro-intestinal, astfel ameliorând starile de vomă, balonările sau durerile de stomac.