ALIMENTE PENTRU SEZONUL RECE

0
348

Alimentația trebuie să fie variată și cât mai naturală, spun nutriționiștii, pentru ca organismul nostru să își poată lua toate vitaminele și mineralele de care are nevoie să funcționeze corect. Toamna este un anotimp deosebit de ofertant din punctul de vedere al vegetalelor. Acum se coc multe fructe, legume, nuci, astfel că avem de unde alege.

DOVLEACUL

Conține o cantitate importantă de beta-caroten, un fitonutrient pe care organismul nostru îl transformă cu ușurință în vitamina B, strict necesară menținerii vederii și păstrării calității pielii. Dovleacul are un conținut mare de Vitamina A, asigurând 246% din DZR la fiecare 100 grame, iar semințele de dovleac sunt o importantă sursă de Omega 3.

AFINE

Se găsesc în păduri până toamna târziu. Fructele conțin antioxidanți numiți antocianină, vitamina C, vitamine din complexul B, vitamina E, vitamina A, cupru, seleniu, zinc, fier, calciu, mangan, vitamina K, vitamina E, fosfor și seleniu tanin, pectine, mirtilină (un echivalent vegetal al insulinei), zaharuri, acizi organici (citric, malic, oxalic, succinic, lactic).

STRUGURI

Toamna este sezonul pentru recoltarea strugurilor pentru mulți vinificatori, atât de natural, încât este atunci când acest fruct asemănător bomboanelor este la prim-plan. Specialiștii spun că strugurii au proprietăți anti-inflamatorii și chiar pot proteja organismul față de anumite forme de cancer.

SFECLA ROȘIE

Poate contribui la reglarea colesterolului datorită fibrelor care absorb grăsimile și conduc la eliminarea lor din corp. De asemenea, contribuie la reglarea tensiunii arteriale prin eliberarea unei substanțe ale cărei efecte au impact benefic asupra funcționării vaselor de sânge, sfecla roșie reduce hipertensiunea.. În plus, sfecla roșie are și proprietăți antiinflamatoare care scade riscul de afecțiuni precum Alzheimer, Parkinson, afecțiuni cardiace, diabet și nu numai.

ȚELINA

Este proverbială pentru capacitatea ei de a revigora organismul și a asigura funcționarea sistemului digestiv, pe care îl așteaptă ofensivă alimentelor neînsoțite de verdețuri, specifice sezonului rece.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

39 + = 40