VACANȚĂ SCOLARĂ ȘI NOI RESTRICȚII, ÎNCEPÂND DE LUNI

0
370
Sursa foto: romania-insider.com

Președintele Klaus Iohannis a transmis, aseară, care vor fi în mare parte, restricțiile care vor intra în vigoare de luni, 25 octombrie, în contextul în care România traversează cea mai dură criză generată de pandemie. În urma intalnirii pe care a avut-o cu premierul interimar, Florin Cîțu, și cu reprezentanți din domeniul sănătății, s-a luat decizia ca toți elevii din România să intre de luni, în vacanță, timp de două săptămâni. Oricum preșcolarii și elevii ciclului primar aveau, potrivit calendarului  anului școlar, o săptămână de vacanță.

Șeful statului a făcut un nou îndemn la vaccinare împotriva Covid, în vederea diminuării efectelor pandemiei, dar mai ales pentru a decongestiona sistemul medical, îngenunghiat în aceste zile, de numărul foarte mare de îmbolnăviri cu Sars Cov 2. Tot începand de luni, purtarea măștii devine obligatorie peste tot, atât în spațiile închise, cât și în aer liber, inclusiv când mergem pe stradă.

De asemenea, va fi restricționată circulația noaptea, excepție făcând ce vaccinați și cei care, se deplasează în interes de serviciu. În timpul zilei, la majoritatea activităților, accesul va fi permis numai cu certificatul verde, iar cei nevaccinați, din păcate, vor avea o serie de restricții. Măsurile detaliate vor fi prezentate de Guvern cel târziu mâine. Rămâne de văzut cum vor intra în vigoare, în condițiile în care guvernul interimar nu are drepturi depline și nu poate emite ordonanțe de urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 + = 20