CUM SĂ AI O CĂMARĂ PLINĂ ȘI …GUSTOASĂ

0
371

O cămară plină cu borcane și butoaie… Cu asta se ocupă gospodinele când se instalează toamna. Murăturile sunt foarte importante pe masa românilor, mai ales în perioada de iarnă. Pentru orice fel de murătură, avem nevoie de țelină cu frunze, usturoi, morcovi, arpagic, cimbru, hrean, sare, oțet, foi de dafin, piper, aspirină și conservant. Toate acestea dau aromă legumelor din borcan și le mențin tari și proaspete.

Ponturi pentru saramură

  • Se pun 2 linguri de sare la un litru de apă, iar legumele se pot combina după cum dorește familia.
  • Pot sta în același butoi pepeni verzi, castraveți, conopidă, varză sau gutui.
  • Butoiul în care se pune varza se spune că trebui să fie unul de stejar și să se fi ținut în el țuică.
  • Se spun cam 25 de verze într-un butoi, iar gustul verzei pentru sarmale se dă cu hrean, piper, porumb, mărar și cimbru.

3 SECRETE PENTRU MURĂTURI:

  • Varza murată rezistă mult mai mult timp dacă se adaugă din când în când câte un cub de zahăr.
  • Varza nu se acrește foarte tare dacă în recipient se pune o bucată de lemn de mesteacăn.
  • În cazul în care folosiți oțet în loc de saramură, nu trebuie să fie mai slab de 9 grade și în niciun caz balsamic. Nu trebuie să conțină acid acetic artificial deoarece gustul murăturilor se va modifica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here