CE PLANTE MEDICINALE SE CULEG ÎN LUNA IUNIE

0
956

Un calendar pe luna iunie al plantelor medicinale pe baza cărora se pot prepare diverse leacuri naturale ar trebui să fie în fiecare gospodărie. Asta pentru că în prima luna de vară apar foarte multe plante ajunse la perioada propice pentru cules.Vă prezentăm o listă cu cele mai populare:

Albastrele se culeg în lunile iunie, iulie și august. Au proprietăți anti-inflamatoare, poți să le bei în ceai sau să le pisezi pentru măști faciale. În bucătărie, poți să le pisezi alături de sare și merg de minune în rețetele cu varză roșie.

Coada-Șoricelului se culege în lunile mai, iunie și iulie. Datorită uleiului volatil conținut, are proprietăți de expectorant, calmant gastric, antiinflamator și antispasmodic al căilor biliare.

Florile de soc se culeg în iunie și au acțiune diuretică și sudorifică. În plus, socata este fără doar și poate băutura copilăriei și se poate face în iunie. În plus, florile  de soc uscate se pot folosi și la ceai.

Codițele de cireșe se lasă la uscat în lumina soarelui sau în locuri bine aerisite. Din 2-4kg de codițe, obții cam 1kg de codițe uscate. Sunt foarte bune pentru sistemul tău digestiv.

Urzica are niște proprietăți tămăduitoare aproape incredibile. Ea ajută la combaterea anemiei, oprește procesul de multiplicare al bacteriilor, este bună împotriva crizelor de tuse, scade nivelul de glucoză din sânge și te ajută în tratamentul problemelor digestive.

Cine nu știe deja cât de bun este siropul de pătlagină pentru vindecarea tusei? Ceaiul de pătlagină elimină toxinele din corp. Dar ea face mult mai mult de atât. Ea este folosită în cazul unor tăieturi deoarece poate opri sângerarea. Pătlagina tratează și mușcăturile sau înțepăturile de insecte și poate fi folosită pentru a combate herpesul sau alte inflamații ale gingiei.

Din seria de plante medicinale care se culeg în iunie, mușețelul adună cele mai multe beneficii. Ceaiul de mușețel te ajută să scapi de migrene. Această plantă elimină dermatita și ajută la tratamentul arsurilor pielii. Abscesele și durerile de dinți sunt mai suportabile datorită mușețelului. Tot el îmbunătățește sistemul tău digestiv și te ajută și la tratamentul constipației. Femeile care suferă de cistită se pot trata cu băi cu mușețel și prin consumul de ceai.

Gălbenelele au proprietăți antiinflamatorii și acționează atât ca antibacterian, cât și antiseptic. Ceaiul de gălbenele este ideal pentru consum simultan cu administrarea de antibiotice și în orice tratament care scade eficiența sistemului imunitar. Sunt bune împotriva anemiei dar ajută și la vindecarea tulburărilor menstruale. Pot trata diferite probleme ale pielii, iar consumul regulat de ceai de gălbenele previne o serie de tumori care provoacă cancer.

Teiul este una dn plantele accesibile tuturor deoarece crește în diferite condiții de mediu. El ajută la tratarea insomniilor, la tonifierea mucoasei gastrice și este folosit pentru a trata diferite probleme cardiovasculare. Tot teiul te ajută și la reducerea cearcănelor sau la ameliorarea tusei convulsive. Ceaiul de tei este ideal în cazul răcelilor deoarece scade temperatura corpului în cazul unei febre și provoacă și transpirația pentru a elimina virusul din corp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here