CARE ESTE NECESARUL DE SARE?

0
416

Consumul de prea multă sare ne poate cauza probleme cu inima, acesta fiind un fapt cunoscut deja de toată lumea. Dar un nou studiu a stabilit un alt efect secundar care stârnește îngrijorare, mai ales în actualul context epidemiologic.

Noi cercetări au descoperit că nivelul de sare pe care îl consumăm ne poate face mai vulnerabili la bolile cauzate de bacterii. Deci, sarea poate afecta și imunitatea.

O cantităte mare de sare ajunsă în sânge afectează modul în care un anumit tip de celule albe reacționează atunci când detectează o celulă nesănătoasă.

Sarea influențează imunitatea prin perturbarea lanțului respirator, ceea ce determină celulele să producă mai puțin ATP (adenozin trifosfat) și mai puțin oxigen. ATP este un „combustibil universal care alimentează toate celulele”, furnizând energie  musculară și reglarea metabolică.

Experții în nutriție le recomandă adulților să își limiteze aportul zilnic la maximum cinci sau șase grame de sare, luând-o în calcul și pe cea „ascunsă” în alimentele procesate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 5 =