O NOUĂ VIAȚĂ PENTRU CERBUL GHICA

0
387

Jandarmii buzoieni au de îndeplinit o misiune mai puțin obișnuită. Ei au în grijă un cerb carpatin de peste 300 de kilograme. Din cauza unei răni grave la un picior, animalul trăgea să moară pe malul unei ape. Din fericire, cerbul a fost salvat de către un echipaj montan de jarndarmi. La o săptămână de la operațiunea de salvare, frumosul exemplar dă semne de însănătoșire. Ghica, așa cum l-au botezat jandarmii, este îngrijit, cu multă atenţie, de Ana și Beatrice, două tinere jandarmerițe cu studii de medicină veterinară.

Toate costurile medicamentelor administrate cerbului sunt acoperite din bani donați de jandarmii buzoieni. Pentru a ajuta organismul să se recupereze, animalul primește cele mai bune furaje și necesara doză de sare.Aventura cerbului carpatin a început săptămâna trecută, când jandarmii au fost chemați de localnicii din comuna Gura Teghii să-l salveze. Animalul căzuse într-o zonă abruptă de pe albia unui pârâu și era rănit la un picior.

Cerbul este adăpostit la baza sportivă a Inspectoratului de Jandarmi Buzău, după care, peste câteva zile, va fi transferat pentru recuperare în menajeria unei pensiuni de pe malul lacului Siriu. După însănătoșire, cerbul Ghica va fi eliberat în pădure.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

66 + = 69